Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Ecuadorilainen haudutettu possu fritada

Kuva on kamala, mutta ruoka oli hyvää :D



Alkuperäinen perinneresepti löytyy täältä, siellä on kerrottu ruuan historiastakin.
Minä muutin oikeastaan vain appelsiinimehun määrää pienemmäksi. Käytin 1,5dl 800g lihaa ja ensi kerralla luulen, että 1dl riittää.
Tähän sopii varmasti myös ananasmehu hyvin.
Ainiin, lisäsin lopuksi myös köntin voita :D

Resepti



800g  possunlihaa, luulen, että rasvaiset osat sopii tähän parhaiten
Ensin liha marinoidaan joko jääkaapissa muutama tunti tai pöydällä noin 30-60min
Marinointiin tulee
2tl jeeraa
5 silputtua valkosipulin kynttä
suolaa ja pippuria maun mukaan, 
itse lisäsin vajaan tl suolaa ja pari maustemittaa jauhettua mustapippuria

Hiero siis mausteet ja valkosipuli lihaan ja anna marinoitua.



Tämän jälkeen laita lihat isoon pannuun tai kattilaan
kaada 7dl vettä kattilaan
5 kokonaista valkosipulinkynttä
2 sipulia paloina/pilkottuna

Keitä kunnes vesi on haihtunut (ilman kantta)
Minulla meni siihen noin 40 minuuttia



Kun neste on haihtunut lisää appelsiinimehu.
Tässä sitten maun mukaan voi laittaa enemmän tai vähemmän, mutta suosittelen edes vähän, koska se on se juju tässä reseptissä.
Nyt jatkat paistelua kunnes mehu on haihtunut,
sitten jatkat vielä hyvin sekoitellen, niin kauan, että saat kauniin värin lihoihin.
Lisää voita jos lihat ovat rasvattomia.
Minä jouduin lopettaan paistamisen kesken, kun vauvat alkoivat hermostua, mutta silti sapuska oli todella hyvää!!




Tarjoile pottujen tai muiden juureksian tai kasvisten kera.



Mitä tarvitset

800g possunlihaa paloina, mielellään rasvaista
10 kpl valkosipulin kynttä (5 kokonaisena)
2tl jeeraa
0,75tl suolaa
pippuria
2kpl sipulia pilkottuna
7dl vettä
1-1,5dl appelsiinimehua
voita





Kaksoset 4,5kk

Tässä näkyy kaksosten kehittymisen ero :D
Poika kääntyilee mahalleen ja tyttö makaa kuin kuningatarmehiläistoukka, täysin palveltavana :)
Mutta nauttii kyllä veljensä seuraamisesta, varsinkin varpaiden heiluminen jostain syystä ihan naurattaa ja tieten pään nuokkuminen, niinkuin tässä kuvassa.





2 kommenttia:

  1. Tein tätä eilen ja kyllä olikin hyvvää! Ensin olin vähän epäileväinen, että saako tolla tavalla lihan pehmeeks, vai tuleeko purkkaa. Kun appelsiinimehu oli haihtunut, oli liha vielä mielestäni sitkeetä, mut paistaminen taisi auttaa. Koko perhe tykkäs ihan hulluna! Kiitos hyvästä ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa kiva kuulla, että onnistui! Meilläkin varsinki lapset tykkäs kovasti

      Poista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...