Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 10. huhtikuuta 2014

Parsakaaliriisiä ja haudutettua lammasta



Parsakaalin opettelu jatkuu, osahan meillä syö ja tykkää, mutta pari nirsoilijaa mahtuu joukkoon.
Parsakaalipihvit kelpasivat kaikille ja nyt onnistui toinen hyvä lisuke.
Luulenpa, että ensi kerralla vähennän riisiä taas ja korvaan vaikka porkkanamurulla.

Ohje on riisikeittimelle

Jauhoin yleiskoneessa kokonaisen parsakaalin ihan muruksi, kantoineen.
Kaadoin kaikki riisikeittimeen ja lisäksi 1,5dl riisiä.
Sekoittelin sekaisin, lisäsin yrttisuolaa ja 50g voita.
Vettä kaadoin niin paljon, että se ylitti sentillä massan rajan.
Sitten vain keitin päälle.

Kun keitin sammui, sekoitin ja riisi oli valmista. Sekä riisi, että kukkis oli pehmeää ja todella hyvää.

Lammas on tehty Fritada ohjeen perusteella.

Pilkoin 1800g lammasta ja marinoin ne maun mukaan, minulla oli paljon valkosipulia ja suolaa ja pippuria ja ihan himppu rosmariinia.
Tämän jälkeen keitin litran vettä ja heitin lihat sinne keittymään ja kaksi pilkottua sipulia perään.
Kiehutin kunnes vesi oli haihtunut ja laskin lämmön ihan pienelle, annoin olla kunnes  neste oli poissa.
Hyvää olisi vaikka jättäisi enemmän nestettäkin, vähän kastikkeeksi.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...