Vanhin tyttö on nyt gluteenittomalla pahan atoopisen tyylisen ihottuman takia.
Kaikki on mennyt hyvin, mutta MÄMMI!!??
Mikä pettymys ja suuttumus, että me söisimme mämmiä ja hän ei :(
Mutta onneksi on Pörden keittiö :D
Tein mämmin Pörden ohjeella,
sen verran muokkasin karpimmaksi, että en laittanut siirappia ollenkaan ja tein itse luumusoseen.
Höyrytin vähässä vedessä 400g luumuja ja soseutin soseeksi. Sose oli todella makeaa ilman lisättyä sokeriakin. Kaupan tuotteessa on sokeria ja esim. pirkan marmeladissa Glukoosi-fruktoosisiirappia...
Höyrytin vähässä vedessä 400g luumuja ja soseutin soseeksi. Sose oli todella makeaa ilman lisättyä sokeriakin. Kaupan tuotteessa on sokeria ja esim. pirkan marmeladissa Glukoosi-fruktoosisiirappia...
Eli oma luumusose on parempi. Tai oikeastaan kaikkia glukoosi-fruktoosi tuotteita pitäisi boikotoida :)
Eihän tämä mikään vähähiilihydraattinen ruoka ole, mutta kerran vuodessa pitää mämmiä saada jokaisen :)
Ja tämä on oikeasti parempi versio kuin kaupan mämmit ja olihan tässä tekemisen ilokin!
Helppoa ja mukavaa puuhastelua lapsien kanssa.
Ja tämä on oikeasti parempi versio kuin kaupan mämmit ja olihan tässä tekemisen ilokin!
Helppoa ja mukavaa puuhastelua lapsien kanssa.
Meni kaikki melkein kerralla :D |
250 g muusattua kypsää perunaa
300 g luumusosetta, itse tehtyä
200 g kivettömiä luumuja (lisää ostoslistalle 400g luumuja lisää jos teet soseen itse)
200 g kivettömiä luumuja (lisää ostoslistalle 400g luumuja lisää jos teet soseen itse)
1 1/2 l vettä
1 dl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1 dl juoksevaa hunajaa
1/2 tl suolaa
1-1 1/2 rkl pomeranssinkuorta (tämä meillä puuttui)
6 dl kylmää vettä200 g tattarijauhoa
Keitä ensin perunat ja luumusose.
Kiehauta sitten1 1/2 l vettä ja lisää luumut. Kun luumut ovat pehmeitä, nakkaa luumujen ja veden sekaan perunat ja luumusose ja suola ja pomeranssi ja hunaja ja soseuta ne,Sekoita tattarijauhot 6dl kylmää vettä.
Yhdistä sitten jauhovesisotku luumusotkuun :D
Sekoita hyvin kaikki aineet sekaisin ja anna imeltyä yön yli huoneen lämmössä kansi päällä. Kaada seuraavana päivänä seos uunivuokaan.
Kypsennä 180-asteisessa uunissa 1,5-2 tuntia. (Kiertoilmauunissa suosittelen kantta tai foliota alusta asti)
Peitä vuoat foliolla ja anna jälkikypsyä vielä puolisen tuntia uunissa.
Tätä voisi kokeilla, mämmi on suurta herkkuani, mutta se ruisjauho siinä!
VastaaPoistaKaupan gluteniton mämmi suuri pettymys maku ei sinne päinkään kun kuuluu
VastaaPoista