Sivun näyttöjä yhteensä

tiistai 11. tammikuuta 2011

Karppaus-laatikko


Tänään maustoin jauhelihan fetajuustolla. Jauhelihaa oli noin 800g ja siihen laitoin 400g fetajuustoa, en mitään muuta.
Todella hyvää tuli. Hieman enemmän oli nestettä, mutta sekin oli hyvää.



Paapo oli auttamassa. Hän sai nostella kaalit kattilaan :)
Tein leivinuunissa ja tuli todella mehevää.

3.11.2010




Jos ei aiemmin ole ollut kaalin ystävä, kannattaa opetella jos haluaa karpata helposti.
Kaali on terveellinen ja edullinen ruoka.
Raakana raasteena ja keitoissa ja laatikoissa perunan tilalta.

Aloittelijan kannattaa tehdä heti tämä helppo ruoka jääkaappiin. Ei tarvitse miettiä joka ateriaa pariin päivään.

Kaalilaatikko

Iso valkokaali
jauhelihaa, minulla reilusti, 1200g
mausteita
sipulia (tässä ei ole kun olivat loppu)


Leikkaa ensin kaali ohueksi suikaleeksi.


Laita kattilaan ja sinne pari desiä vettä ja suolaa vähän pinnalle. Hauduta pehmeäksi.
Paista sillä välin jauheliha ja mausta mieleiseksi.

Lado pohjalle kaalta ja sitten kerros jauhelihaa ja kaali vielä päällimmäiseksi.


Reilusti voita päälle. Mehän olemme karppeja :)

Ja uuniin 175 astetta. Minulla on kiertoilmauuni ja se minusta vähän kuivattaa pinnan kaalta. Siksi peitän aina leivinpaperilla. Annan olla reilusti yli tunnin uunissa ja lopuksi sammutan uunin ja annan hautua, kunnes on sopivan jäähtynyt syötäväksi.


Ihanaa! :)



Lapsilla oli aikaa siivota laatikko.
Tässä säilytetään leivontasuklaata.
Joten tätä ollaan siivoamassa yhtenään ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...