Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 20. tammikuuta 2011

Marenki ja omenahyve pakastetuista omenoista


Herkullista!!
Tämä jälkkäri on muunnelma Antti Heikkilän kirjasta; Näin me keitämme


Kokeilin Stevialla ensimmäistä kertaa marenkia ja hyvin onnistui.
Olivat vähän hapraita, mutta taisin paistaa liian kauan vain.
Minulla on tätä steviaa. Ja jos annostelee jollain toisella stevialla, pitää olla varovainen. Niissä on eroja.

Minulla oli 112g valkuaista ja siihen tyhjensin 1g annospussin steviaa.
Vispasin kovaksi ja nostin nöttösiä leivinpaperin päälle.
Paistoin alle sadassa asteessa yli tunnin. Vähempi olisi riittänyt.
Lapset tykkäsivät villinä!!


Minulla on kokonaisena pakastettua Antonovkaa mummolasta.
Se sopii hyvin ruuanlaittoon ja on kiva laiska tapa säilöä :)
Omenat tulee kuoria heti kohmeina, vähän sulaneena ja käytettävä heti, kun puukko pystyy niihin. Sopii siis kuumennettaviin ruokiin. Muuten omena alkaa tummua.



Paista pannulla runsaassa voissa. Mitä enemmän raskit voita laittaa sen parempi.



Kasaa lautaselle voissa paistettua omenaa, kermavaahtoa, mantelijauhetta ja marenkeja!
Huisin hyvää!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...