sunnuntai 23. tammikuuta 2011
Ricotta juuston resepti, maidosta
Valmis Ricotta! Taivaallisen hyvää!
Tämä köntti on menossa Antti Heikkilän mustikkapiiraaseen :)
Yhteensä tuli juustoa 450g
Kauhan ympärille palloksi ja valumaan.
Valmiina
(ricottaa tehdään myös herasta)
Resepti
2l täys tai tinkimaitoa
suolaa 1mm
1rkl sitruunamehua
2,5dl piimää tai luonnonjogurttia, minä käytin tätä
kermaa loraus jos haluaa
kermajogurtti oikeastaan riittää pehmentämään juustoa. Mutta jos käytät piimää laita ihmeessä myös vähän kermaa.
Juusto on täyteläisempaa ja pehmeänmakuista eikä niin "kumimaista" ja narskuvaa.
Vaikka ei täysmaidolla kovin kumimaista tule.
Sekoita kaikki keskenään ja kuumenna melkein kiehuvaksi (ei maata kaada vaikka vahingossa kiehahtaisi)
Tässä vaiheessa pitäisi juustomassan alkaa erottua. Anna kattilan olla jonkin aikaa ihan rauhassa kannen alla.
Harsota siivilä.
Kun hera on selkeästi kirkkaampaa kaada massa siivilään ja anna valua.
Kääräise sitten juusto palloksi ja sido kauhan ympärille ja anna valua. 3h-24h.
Ihan kuinka kuivaksi haluat.
Tieten, mitä enemmän valuttaa sen vähemmän hiilareita.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
kuinka hyvin juusto säilyy? voiko maustaa?
VastaaPoistaHei!
VastaaPoistaNoin viikon säilyy.
Oikein kylmässä kauemminkin, mutta tuoreena minusta parasta ja voi toki maustaa! Mielikuvitus rajana :)
Moikka! Eksyin blogiisi ja tàmà ricotta postaus heràtti huomioni. Tààllà Italian maaseudulla asustelen ja syòn todella paljon ricottaa. Pari ekaa pàivàà se on hyvàà sellaisenaan...sitten kun alkaa kuivua ja ei ole enàà niin pehmeà niin laitan vaikka omelettiin tms...
VastaaPoistaRicotta on mun mielestà aivan parasta tuoreena ja kun pààlle on ripoteltu sokeria. Toimii makeannàlkààn :D
Kiitos kommentista Ciacy!
VastaaPoistaSe on totta, että parasta tuoreena!!
Sinulla onkin mielenkiintoinen blogi ulkosuomalaisuudesta!!