Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 6. tammikuuta 2011

Piirakkapohja VHH


Hyvää! Menee ihan oikeasta piirakka pohjasta.


Taikinaa olisi riittänyt runsaammin vuokaan, mutta tein muutaman epäonnistuneen empanadan liian kuumalla täytteellä. Sitten meni hermot ja tein seuraavana päivänä piirakan :D


Tämä on Lavkarbomat blogin empanada taikina ja oli loistava piirakan pohja!

50g voi, kylmää
70g bakemix
20g gluteiinijauhoja
50g juustoraastetta
2-3rkl vettä

Laita yleiskoneeseen jauhot ja voi ja sekoita kunnes voi on ihan murua jauhojen seassa.
Tai nypi voi jauhoihin käsin.
Lisää juusto ja lopuksi vesi hyvin sekoittaen.
Lisää vettä, niin, että tulee tiivis taikina.
Anna levätä jääkaapissa ainakin 30min.

Levitä voideltuun vuokaan ja laita mieleinen täyte päälle.
Älä laita kuumaa täytettä tai taikina alkaa heti kuplimaan ja sulamaan.
Täytteen olisi parempi olla kylmää ja jos käytät empanandan tekoon, niin kuuma täyte pehmentää niin taikinan, ettei muotoilu onnistu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...